מבחן תיל הינו מבחן פסיכוטכני ממוחשב, המשמש כמבחן קבלה למכללות רבות והוא בעצם מחליף את הפסיכומטרי. המבחן מורכב משאלות הכוללות אנלוגיות מילוליות, אוצר מילים, סדרות חשבוניות, שאלות בחשבון, סדרות צורניות, גרפים וטבלאות, לוגיקה, שאלות היגיון והבנה טכנית.
חשוב לדעת שמבחן תיל קיים בגרסאות שונות וכל מכללה בעצם מתאימה לעצמה את המבחן המתאים ללימודים בה. זה אומר שמבחן תיל של מכללה אחת לא יהיה זהה למבחן תיל של מכללה אחרת.
מבנה מבחן תיל
המבחן מורכב כולו משאלות אמריקאיות, בנושאים שונים תלוי לאיזו מכללה אתם נרשמים. השאלות הנפוצות הינן שאלות מילוליות, שאלות כמותיות ושאלות צורניות. לא ניתן לדעת מראש כמה שאלות יש בכל פרק (משתנה ממבחן למבחן). במבחן ניתן להשתמש בדפי טיוטה, אך לא ניתן להשתמש במחשבון.
מבחן תיל אורך כ-3 שעות, שוב זה תלוי לאיזו מכללה אתם מתכוונים להירשם כיוון שהמבחנים בין המוסדות שונים. בשונה ממבחנים אחרים במבחן זה לא תדעו כמה שאלות יש בכל פרק וכמה זמן בעצם מוקדש לכל שאלה, לכן כדאי מאד להתכונן עם מבחנים שהיו למוסד הלימוד בו אתם מעונינים ללמוד ולהתרכז בלענות על שאלות מהר.
ציוני מבחן תיל
הציונים במבחן תיל נעים בין 200-800. הציונים הנדרשים לקבלה משתנה בין מוסדות הלימוד ומסלולי הלימוד. ברוב המקומות ציון המינימום הנדרש לקבלה הוא 500. תוקף הציון הוא עד 3 שנים ממועד המבחן. במידה ולא עברתם את הבחינה, תוכלו לגשת למועד נוסף רק אחרי 5 חודשים מהמבחן הראשון.
לאיזה מכללות צריך לעשות מבחן תיל?
המכללות שצריך לעשות עבורן מבחן תיל: מכללת סמי שמעון, מכללת HIT מדעי המחשב, מכללת עזריאלי להנדסה, מכללת הדסה, מכללת כנרת, מכללת רופין, קמפוס שטראוס, המרכז האקדמי לב, מכללת מבחר, סמינר בית יעקב, מכללת אורט סינגאלובסקי, מכללה טכנולוגית באר שבע, מכללת סלע ועוד.
ערכות ההכנה למבחן תיל המומלצות ביותר לשנת 2024

כדאי להתכונן למבחן תיל עם ערכת הכנה שמתאימה למוסד הלימודים בו אתם מתכוונים ללמוד. הכנה לא מספקת או שלא מתאימה למוסד הלימודים בו אתם רוצים ללמוד, עלול לעכב את תהליך הקבלה שלכם למכללה במספר חודשים ולכן כדאי להשקיע בערכת הכנה ולהגיע מוכנים למבחן כמה שיותר.
סקרתי מספר הכנות למבחן תיל והנה המומלצים ביותר:
1. מכון נועם מבחן תיל
מכון נועם הינו מכון מוכר ובעל שם ממש טוב לערכות הכנה למגוון רחב של מבחנים. מה שממש טוב במכון נועם שיש להם ערכת הכנה למבחן תיל לכל מוסד לימודים, כיוון שיש שוני במבחן בין מוסד לימודים אחד לאחר.
יתרונות
- 3 מבחני סימולציה המתאימים למוסד הלימודים שאתם רוצים להירשם.
- כולל שיעורים מוקלטים המסבירים כיצד ללמוד למבחן זה וכיצד לתרגל.
- יש מגבלת זמן לשאלות בערכה כדי להרגיל אתכם לפתור את השאלות בזמן מוקצב כמו שיש לכם במבחן האמיתי.
- בסוף כל תרגול תקבלו דו"ח ביצוע שלכם וציון, ככה תוכלו לדעת האם אתם שולטים בחומר או שכדאי ללמוד עוד.
- הערכות מתעדכנות באופן שוטף ע"י פסיכולוגים ומאבחנים פסיכוטכנים.
חסרונות
- אין אופציה לקנות את הערכה לשבועיים.
ערכה של מכון נועם כוללת 3 מבחני סימולציות שמכללה שאתם מעוניינים להירשם. בנוסף יש עשרות תרגולים למגוון שאלות ונושאים שיכולים להופיע במבחן שתעשו.
המחיר לערכה זו תלויה בכמות הזמן שאתם רוצים: שבוע, חודש ו-3 חודשים.
בנוסף ניתן להוסיף לערכה זו ערכת הכנה לאמירנט במחיר מוזל, הדרכה אישית עם מאבחנת פסיכוטכנית וגם הכנה לראיון אישי (בתהליך קבלה למוסד הלימודים).
2. מכון הדר
מכון הדר הינו ותיק ובעל 27 שנות ניסיון, דואגים תמיד להיות מעודכנים לכל מה שקשור בשינוי ועדכון המבחנים. צוות המכון מורכב מפסיכולוגים, עובדים סוציאליים ומורים פסיכוטכניים.
יתרונות
- הרכב מבחנים ייעודי המותאם למוסד הלימודים אליו אתם נרשמים.
- מוקצב זמן לפתרון השאלות כמו במבחן האמיתי.
- מאגר גדול של שאלות מסוגים שונים.
- הסברים מקיפים על סוגי השאלות ושאלות לדוגמה.
חסרונות
- אין
במכון הדר התמחור לערכה הוא גם לפי כמות הזמן שתרצו להשתמש בערכה: שבוע, שבועיים, חודש או 3 חודשים.
3. ניב רווח
ערכת ההכנה למבחן תיל של ניב רווח נוחה מאד לשימוש מכל מכשיר, החל מהטלפון שלכם ועד למחשב.טאבלט.
מגוון רחב של שאלות הכוללים גם ניסוחים שונים לכל שאלה.
יתרונות
- נוח מאד לשימוש מכל מכשיר טלפון, טאבל ומחשב.
- מאות שאלות לתרגול עם פתרונות מלאים.
- יש אופציה לאיפוס של התרגול וכך לתרגל שוב.
- הסברים ברורים לפתרון כל סוגי השאלות במבחן.
חסרונות
- אין ערכה ספציפית לכל מוסד לימודים.
התמחור של ערכת ההכנה הינו לפי ימים. תוכלו לקנות ערכה ל-3 ימים, 7 ימים, 15 ימים, 30 ימים, 45 ימים ול-60 ימים.
טיפים חשובים למבחן תיל

- תכננו זמן ומקום – בידקו כמה זמן יש לכם ללמוד למבחן ומיצאו מקום שקט בו תוכלו ללמוד ללא הפרעות.
- תרגלו כמה שיותר – בין אם קניתם ערכת למידה או לא, נסו לתרגל כמה שיותר שאלות מכל הסוגים שיהיו במבחן. ככל שתתרגלו יותר ככה יש סיכוי טוב יותר להצלחה.
- בנו תכנית למידה – בנו לכם תכנית מה תלמדו כל יום, חלקו את יומכם ללמידה של נושא אחד בכל פעם.
- קריאת השאלה – התעמקו בקריאת השאלה כדי להבין מה מבקשים מכם בכל שאלה. יש הרבה שאלות שאנשים עונים לא נכון כיוון שלא קראו את השאלה כמו שצריך.
- נחשו את התשובה – במידה ואינכם יודעים את התשובה כדאי מאד לנסות ולהבין מה מהתשובות בטוח לא נכון, ואז בעצם לנחש מה נכון מבין שתי התשובות שנותרו וזה יתן לכם 50% לתשובה נכונה! בעקרון תשובה לא נכונה איננה מורידה ציון ואם היא כן מורידה ציון זה יהיה כתוב בהוראות לבחינה כך שכדאי שתשימו לב.
שאלות נפוצות
האם יש התאמות למבחן תיל?
כן. אם יש לכם הפרעות קשב, לקויות למידה או מגבלות אחרות תוכלו לבקש התאמה במבחן דרך יצירת קשר באימייל: til.office@tilint.com. שימו לב שיש להם אבחון בתוקף.
כמה זמן אורך מבחן תיל?
זמן המבחן תלוי במוסד הלימודים אליו אתם מנסים להתקבל, בממוצע אורך המבחן הינו כ-3 שעות. בין פרק לפרק תוכלו לצאת להפסקה קצרה לשירותים.
האם אפשר להשתמש במחשבון במבחן?
לא. אסור להשתמש במחשבון במהלך המבחן, תוכלו לבצע חישובים בדפי טיוטיה.
האם כדאי לנחש במבחן תיל?
כן. במידה ואינכם יודעים את התשובה ולא נכתב כי תשובה לא נכונה מורידה נקודות, כדאי לנחש את התשובה.
האם ניתן להיבחן במבחן תיל בשפות נוספות?
כן. בנוסף לעברית, ניתן להיבחן בערבית, אנגלית, רוסית, צרפתית וספרדית. אם אתה רוצה להיבחן באחת מהשפות הללו, ציין זאת בזמן ההרשמה למבחן.
סיכום
מבחן תיל הינו מבחן פסיכוטכני ממוחשב, המשמש כמבחן מיון וקבלה למכללות רבות בארץ ומחליף את מבחן הפסיכומטרי. המבחן כולל שאלות מילוליות,אוצר מילים, סדרות, לוגיקה ועוד. הציונים במבחן תיל נעים בין 200 ל-800 והמבחן אורך כ-3 שעות. מומלץ מאד ללמוד למבחן זה ולקנות ערכת הכנה שתכין אתכם למבחן בצורה בטובה ביותר.
בהצלחה!
חייב לציין את שהכתבה בעניין עזרה לי לפנות לגורמים הרלוונטיים בשביל הכנה למבחן, הכל כתוב בצורה רהוטה וברורה, ממש סיכום של כל המידע הנדרש להכנה לנבחן
תודה רבה עזרתם לי המון
כיף לשמוע 🙂